Bezoekerscentrum

Koetshuis Hof Espelo

Koetshuis Hof Espelo
Koetshuis Hof Espelo  Foto Ben Vulkers
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Het bezoekerscentrum is gevestigd in het voormalige koetshuis op landgoed Hof Espelo. Bij Koetshuis Hof Espelo kun je iedere zondag terecht voor informatie over het landschap, voor wandelroutes en een kop koffie.

Kinderen kunnen zich vermaken in speelbos ’t Klauterwoud, waar ze spelenderwijs het bos leren kennen. Regelmatig organiseren we hier activiteiten voor jong en oud! Op verzoek is het koetshuis buiten reguliere openingstijden beschikbaar voor kinderfeestjes. Reserveer wel minimaal een maand van te voren!

De Vanekerblazers blazen in de Adventstijd
Midwinterhoornblazen is een bijzondere traditie. In 2009 zijn de Vanekerblazers begonnen, maar ze hebben een lange geschiedenis met het blazen op de houten hoorn. In de Adventstijd blazen ze op zondagmiddag bij ons Koetshuis Hof Espelo van 13:00 uur tot 14:00 uur. Kom jij ook langs?

“Op dit eeuwenoude kleinschalige Twentse landgoed zie je hoe mooi natuur en cultuur met elkaar verweven kunnen zijn.”
Alexander van der Elst, terreinbeheerder Hof Espelo
Koetshuis Hof Espelo
Koetshuis Hof Espelo  Foto Ben Vulkers
Koetshuis Hof Espelo
Koetshuis Hof Espelo  Foto Ben Vulkers
Koetshuis Hof Espelo
Koetshuis Hof Espelo  Foto Ben Vulkers
LO099331600

Help mee Hof Espelo te beschermen

Doneren
kabouterpad Hof Espelo

Volop vermaak voor kinderen

In het bos van Hof Espelo staan verschillende kabouters langs de paden. Als je de kabouters volgt, levert dit een mooie boswandeling op! Kinderen leren onderweg allerlei leuke weetjes over de natuur. De wandeling start vanaf het Koetshuis en eindigt bij het speelbos ‘het Klauterwoud’, waar kinderen van alles kunnen ontdekken en vooraal heerlijk kunnen spelen.

waterkant kinderen op onderzoek

Samen maken we er een feestje van!

Landschap Overijssel organiseert samen met jou kinderfeestjes voor de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Alle activiteiten zijn gericht op het beleven van de natuur. Alle feestjes worden zoveel mogelijk buiten gehouden: het bos in, de hei op of op tocht langs de velden! Slecht weer bestaat niet. Zelf leuke ideeën voor een activiteit? Ook dat is mogelijk!
Bel met Annie Koster 06-53 72 75 44 of mail je vragen naar bezoekerscentrum.hofespelo@landschapoverijssel.nl

Klauterwoud, erik de Kruif
klauterwoud, Tamara Raijer
graanveld, Hof Espelo, Dook van Gils
Hof Espelo, Clifton Buitink

Hof Espelo

De veelzijdigheid van het Twentse landschap zie je hier: houtwallen, bronnetjes, kleine beekjes, pittoreske doorkijkjes en natuurlijk bijzondere en zeldzame dieren en planten. In de herfst is een bezoek een aanrader vanwege de vele soorten paddenstoelen.

Koetshuis Hof Espelo

Vrijwiligers voor Koetshuis Hof Epelo gezocht

We zijn momenteel opzoek naar vrijwillige gastheren/vrouwen en vrijwilligers voor ons kinderactiviteiten team. Iets voor jou? Neem contact met ons op!

Voedselbos Hof Espelo

Aanplant Voedselbos Hof Espelo

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: voedselbossen. Ook zijn we gestart met een zelfvoorzienende, groene oase waaruit je jaarrond kunt eten. Op Hof Espelo is eind 2021 gestart met de aanleg van een voedselbos. Vrijwilligers hebben op deze plek geholpen met de aanplant van de eerste bomen. De aanleg van het voedselbos wordt mede mogelijk gemaakt door het bedrijf Slimstock en het Hedwig Carolina Fonds. In de toekomst zijn we op zoek naar vrijwilligers om het voedselbos te beheren.

Eropuit in Hof Espelo

Hieronder vind je de activiteiten en routes in Twente. Regelmatig organiseren we leuke activiteiten voor jong en oud. In de routes nemen lokale vrijwillige routemakers je mee en geven ze boeiende informatie over de mooiste plekken in Twente.