Nieuws

Streekeigen Landbouw zoekt vrijwillige filmmakers

Boerderij Stokkum, Markelo
Boerderij Stokkum, Markelo  Foto Bertus Webbink
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Wil jij ons als vrijwilliger helpen met het maken van korte documentaire-films voor ons project 'StreekeigenLandbouw'?

Landschap Overijssel wil een bijdrage leveren aan de discussie rond biodiversiteit en streekeigen landschap in relatie tot agrarische bedrijfsvoering. Niet met pasklare antwoorden, maar vanuit kennis van het historische landschap en de ontwikkeling daarvan.

Serie korte films ('Minikronieken')

Voor dit project hebben we 7 agrarische bedrijven geselecteerd in de 7 natuurlijke landschappen van Overijssel, o.a. in Lattrop, Heino, Lonneker, Giethoorn en Olst. Volgende stap is het maken van een serie korte films - de zogenoemde 'Minikronieken' - van deze erven en hun bewoners, van ontstaansgeschiedenis t/m blik op de toekomst.

Gezocht: vrijwillige filmmakers & interviewers

Het maken van de films doen we volgens de methode 'Minikronieken' van Masja de Roy. Voor elke film wordt een crew gevormd van 2 cursisten met een professionele filmmaker als coach en regisseur. Voor het filmen en interviewen zoeken we vrijwilligers.

Cursus documentaire maken (kostenloos)

Je krijgt een aantal zaterdagen training in het maken van documentaires over levensverhalen. Onderdelen van de cursus zijn: filmen, storytelling, interviewen en monteren. Daarnaast ga je een aantal keer op pad met jouw crew om filmopnames te maken. Deelname aan de cursus is gratis. De cursus wordt gegeven op Landgoed De Horte in Dalfsen op 2 en 16 juli, met (optioneel) cursusdagen specifiek over montage in september. Er zijn 5 plekken voor deze training!

Meer informatie en aanmelden? Via cecile.bogels@landschapoverijssel.nl

Boerenerf Reestdal met korenbloemen
Boerenerf Reestdal met korenbloemen   Foto David de Graaf
Boerderij Stokkum, Markelo
Boerderij Stokkum, Markelo  Foto Bertus Webbink
Boerderij Kampereiland IJsseldelta
Boerderij Kampereiland IJsseldelta   Foto Bertus Webbink
Groot Brunink
Groot Brunink   Foto Clifton Buitink

Meer informatie over het project 'Streekeigen Landsbouw' en de inhoud van de cursus 'Minikronieken' via bijgaande links: