Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel zijn te gast bij één van de workshops van Landerije de Bunte om samen te vertellen over Natuurinclusief boeren. Op 9 februari van 9.00 - 16.00 uur nemen Corney Niemeijer (Landerije de Bunte), Ruud Pleune (Natuur en Milieu Overijssel) en Annemarie Kamerling (Landschap Overijssel) je mee in de verdienmodellen voor jou als ondernemer wanneer je zou kiezen voor een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering. Wat zou je kunnen toepassen op jouw bedrijf met welk rendement?

Landerije de Bunte in Oele
Zowel in praktijkvoorbeelden, discussie met elkaar als in een rondje over bedrijf en gronden laat Corney Niemeijer voorbeelden zien van hoe Landerije de Bunte in het spanningsveld van natuurinclusiviteit en rendement omgaan met alle zekerheden en onzekerheden. “We hebben ervaring. We hebben cijfers. En we kunnen een schets maken van wat mogelijk is. Daarbij kunnen we ook laten zien wat het nog meer oplevert: dat natuur ontwikkelen en behouden ook een gewènst resultaat kan zijn dat bijdraagt aan voldoening in je werk en je kan uitdagen in je vakmanschap en ondernemerschap.”, aldus Corney Niemeijer.

Samenwerking met NMO, LO en Bijenbeweging
Tijdens de workshop zijn ook Ruud Pleune (Natuur en Milieu Overijssel en Bijenbeweging Overijssel) en Annemarie Kamerling (Landschap Overijsel en Bijenbeweging Overijssel) aanwezig. Ruud heeft in de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende verdienmodellen en zal op deze dag die verdienmodellen toelichten. Uiteraard in een interactieve sessie waarbij jullie als deelnemers ook meewerken om alle voor- en nadelen op een rij te zetten. Annemarie is veldadviseur bij Landschap Overijssel en brengt inhoudelijke kennis mee over bijen en streekeigen landschaps- beheer.

De workshop is bedoeld voor agrariërs die meer willen weten over de toepassing van natuurinclusieve landbouw in de eigen bedrijfsvoering.