Nieuws

Nieuwe versie app 'wandelen in Overijssel'

Nieuwe versie app 'wandelen in Overijssel'
Nieuwe versie app 'wandelen in Overijssel' 
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Goed nieuws: onze gratis routeapp 'wandelen in Overijssel' is nogmaals vernieuwd. Sinds eind vorig jaar was de nieuwe versie in de lucht, maar helaas waren er nog enkele fouten in. Die zijn inmiddels hersteld. Ken jij onze app al?

App 'wandelen in Overijssel'

Om wandelaars te inspireren om er vaker op uit te gaan en meer te ontdekken in het landschap, heeft Landschap Overijssel de routeapp ‘wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Met hulp van een enthousiaste groep vrijwilligers zijn meer dan 100 mooie, leuke en (natuur)historisch interessante routes in de app gezet. Sinds de introductie van het routesysteem zo'n zes jaar geleden zijn onze routes meer dan 2,5 miljoen keer gedownload.

Nieuwe versie

In de nieuwe versie van de routeapp vind je nog meer wandelroutes, de app is nog eenvoudiger in gebruik en onderweg krijg je een signaaltje als je bij een punt komt waar informatie over wordt gegeven. Bijvoorbeeld over welke vogelsoorten je ziet. Of hoe je een dassenburcht herkent. Of welke planten duiden op herstel van soortenrijkdom. Of waar je grafheuvels vindt. Of wat nu eigenlijk een hunebed is (ja, die vind je ook in Overijssel!).

70.000 route downloads per maand

De corona-periode gaf een flinke impuls aan het gebruik van de routeapp; steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat wandelen zowel goed is voor onze weerstand als voor ons humeur. En het aantal downloads per maand stijgt nog steeds; van zo’n 15.000 per maand in 2018 naar maar liefst 70.000 per maand in het 'corona-jaar' 2021.

Route-tips

Routes die het meest worden gedownload zijn het ‘Hilligenpad’, een vijfdaagse bezinningswandeling door Twente, de ‘Umfassungsweg’ over landgoed Twickel en de wandelroute in ons Natura 2000-gebied Aamsveen. Het best scorende ommetje in de routeapp is ‘Ommmetje Kerspel Goor’. Om vooraf een indruk te krijgen van de route, kun je de route-informatie ook eerst bekijken op onze website (zie bijgaande link). Maar 'in het veld' is het fijner om met de routeapp op je telefoon te lopen.

Proberen?

Nieuwsgierig? Zoek op ‘wandelen in Overijssel’ in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play (voor smartphone of tablet met Android) en download de gratis routeapp. Liever op de fiets? Download dan de app ‘fietsen in Overijssel’. Hulp nodig? Zie bijgaande link naar onze pagina met meer informatie.

Steun natuur en landschap in Overijssel!

Dit kan al vanaf € 2,00 per maand!

Meld je aan