Op maandag 24 april is er een speciale Natura 2000-excursie door het Aamsveen voor omwonenden en overige belangstellenden. Tijdens de wandeling ziet u de effecten van het natuurherstel dat in 2021 en 2022 is uitgevoerd en krijgt u een uitgebreide toelichting.

De excursie gaat door de zogeheten laggzone. Dit is het overgangsgebied tussen het hoogveen en de stuwwal van Oldenzaal-Enschede, waar ook de Glanerbeek doorheen stroomt. In deze zone komen zeldzame planten voor zoals gevlekte orchis, welriekende nachtorchis, blauwe zegge en klokjesgentiaan. Ook staat er bijzonder elzenbroekbos.

Tijdens de wandeling stoppen we regelmatig plekken waar ingrepen zijn gedaan. U ziet hoe de prille natuur zich ontwikkelt en u krijgt uitleg over wat zich nu onder- en bovengronds afspeelt.

De excursie begint om 19.00 uur en duurt circa 1,5 uur. Wandelschoenen of stevige laarzen zijn noodzakelijk. Een verrekijker meenemen kan leuk zijn! Zin om mee te gaan? Meld u dan snel aan. Aan de excursie zijn geen kosten verbonden.