Als stichting ontvangen we ieder jaar vanuit de overheid subsidie voor het onderhoud en beheer van onze gebieden. Daarmee kunnen we echter alleen het reguliere werk doen. Voor het verder versterken en ontwikkelen van de natuur en het landschap zijn we afhankelijk van giften van donateurs, bedrijven en fondsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan erfgoed- en belevingsprojecten en initiatieven om specifieke flora en fauna te versterken.

Hedwig Carolina Fonds
Een van die fondsen is het Hedwig Carolina Fonds dat in 1997 is opgericht om de natuur te ondersteunen, omdat de natuur onmisbaar is voor ons welzijn. Ieder jaar selecteert het fonds een aantal projecten die bij de doelstellingen passen.

Biodiversiteit
Dit jaar wordt Landschap Overijssel in staat gesteld om op verschillende manieren de biodiversiteit in landschap en natuur van Overijssel te versterken. Dankzij de steun van het Hedwig Carolina Fonds zal grond worden aangekocht bij het Holthuis om samen met Herenboeren Twente meer divers landschap te creëren. Er komen stinzenplanten (zoals knikkende vogelmelk, winteraconieten, sneeuwklokjes) op de Eversberg en een eco corridor langs de Reest. Bijzondere flora en fauna in de uiterwaarden van de Westerveldse kolk krijgen een extra zetje.

Maar het meest markant is de komst van meer heidekoetjes. Opmerkelijk omdat ze ook vroeger al in Nederland rondliepen, in onbruik zijn geraakt en nu uit Denemarken komen. Zij beheren heide als geen ander en zijn even zeldzaam als de reuzenpanda.