Goed nieuws voor o.a. de boomkikker en vele soorten vlinders en bijen in Twente. Landschap Overijssel kan met steun van het Dinamo Fonds hun leefgebied vergroten.

Landschap Overijssel realiseert op twee tussengelegen weilanden een groene corridor met houtwallen en door de condities te optimaliseren voor ontwikkeling van vochtige heide en heischraal grasland. Hierdoor wordt het leefgebied van meerdere soorten vergroot en verbonden. Het gaat om soorten uit de 114 aandachtsoorten van Provincie Overijssel, zoals blonde zegge, de boomkikker en de geelgors. Daarnaast zijn veel van de algemenere soorten vlinders, vleermuizen, bijen en libellen en soorten van vochtige heide en heischraal grasland gebaat bij de maatregelen.

Het Dinamo Fonds maakt zich sterk voor het behoud van onze leefomgeving met dieren, natuur en monumenten. In het bijzonder zet het fonds zich daadkrachtig in voor herstel van de biodiversiteit van onze leefomgeving. Het Dinamo Fonds ondersteunt zes projecten in negen bijzondere gebieden van Nederland; Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Beveland, Schouwen Duivenland, Tholen, de Utrechtse Heuvelrug, de Achterhoek, de Veluwe, de Drentse Veenkoloniën en Twente. Voor het tweede jaar selecteerde de koepelorganisatie van alle 19 landschapsorganisaties in Nederland, LandschappenNL, de ingediende projecten voor het samenwerkingsprogramma Herstel en behoud van vitale landschapselementen.

Met 101.000 euro wordt in deze gebieden aan het herstel van vitale landschapselementen zoals heggen, hagen, boomwallen, hoogstamfruitbomen, poelen, grasland en dijken een impuls gegeven. De zes projecten hebben het doel om de landschapselementen te herstellen door aanplanten en onderhoud, zodat het historische karakter van het cultuurlandschap in de gebieden wordt versterkt. Daarnaast wordt ook de directe omgeving afwisselender in begroeiing gemaakt zodat de biodiversiteit wordt versterkt voor de bedreigde -en aandachtsoorten in de gebieden.