Help mee

Schenken

Puttertje
Puttertje  Foto Mark Zekhuis

Geef groen aan volgende generaties

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen we samen met duizenden donateurs, vrijwilligers en grondeigenaren en met hulp van bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. Maar de uitdagingen blijven groot en nemen zelfs toe. Elke bijdrage is meer dan welkom.

Schenken kan op verschillende manieren. Met grote en kleine bedragen, periodiek of eenmalig:

  • Een eenmalige schenking aan Landschap Overijssel of periodiek schenken via een schenkingsovereenkomst;
  • Als u een specifiek gebied of een bijzondere locatie structureel wilt steunen, kunt u kiezen voor een Fonds op Naam, bij leven of opgenomen in uw testament. U bepaalt zelf de naam van het fonds en de doelstelling. Zo kunt u bijvoorbeeld de naam van een dierbare, uzelf of van uw organisatie met Landschap Overijssel verbinden. U hoeft geen aparte stichting op te richten; dat scheelt tijd, geld, administratie en beheer;
  • U kunt ook schenken in natura. Bijvoorbeeld door het schenken van een perceel (bos)grond, een landhuis of boerderij, waarbij u ervoor kunt kiezen om het beheer over te laten aan Landschap Overijssel. Zo heeft u de garantie dat de grond en/of het gebouw bewaard blijft voor toekomstige generaties;
  • Dankzij de ANBI-status van Landschap Overijssel kunt u de schenking aftrekken van uw belastbaar inkomen.
16_MarieJosevG_4340

In gesprek?

Heeft u vragen over schenken en nalaten? Of wilt u ons eerst beter leren kennen? Wij willen u graag persoonlijk ontmoeten en nodigen u uit voor een vrijblijvend gesprek. Bijvoorbeeld op Landgoed De Horte in Dalfsen, tijdens een wandeling in één van onze natuurgebieden, telefonisch of bij u thuis. Ik zie uit naar uw reactie. Dit kan telefonisch op 06 – 20 38 25 35, of mail via onderstaande link.

Marie José von Geusau

Gele ratelaar

Nalatenschap

Overweegt u een nalatenschap? U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om Landschap Overijssel als erfgenaam op te nemen in uw testament. Ook andere vormen van nalatenschapsplanning zijn mogelijk. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat uw bijdrage zo goed en efficiënt mogelijk wordt ingezet, met rust voor uw nabestaanden.

Zorgvuldigheid staat voorop

Landschap Overijssel heeft een CBF-erkenning. Het CBF, Centraal Bureau Fondsenwerving, houdt toezicht op erkende goede doelen. In Nederland zijn er ruim 40.000 stichtingen met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), maar daarvan hebben slechts 646 het CBF-keurmerk. Landschap Overijssel is één van deze erkende stichtingen. Het CBF toetst of goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen waardoor u verzekerd bent dat uw donatie bijdraagt aan een betere wereld.