Team Vrijwilligerswerk stelt zich voor

Huis de Horte, zomer
Huis de Horte, zomer  Foto Angêl Pinxten

Ondersteunen, faciliteren, opleiden en werven van (nieuwe) vrijwilligers.

N 52° 29.556' E 006° 12.077'
09_CarindC_3911

Carin de Cloe

Al heel jong leerde ik fruitbomen snoeien, van een oud mannetje, zoals dat gaat. Niet heel vreemd dus dat ik later via een hoogstambrigade mentor werd. Vandaaruit ben ik doorgestroomd naar betaald werk bij Landschap Overijssel. Nog steeds houd ik van het lekker praktisch zelf doen.
Naast adviseur op gebied van vrijwilligerswerk ben ik dat ook op gebied van erfgoed. Een mooie combinatie. Ik heb veel plezier in het overdragen van kennis en kunde en het zorgen voor een goed opleidingsprogramma voor alle groene vrijwilligers.
Het leuke van het werk met vrijwilligers vind ik om al die verschillende mensen het plekje te laten vinden waar ze het beste tot hun recht komen zodat het vrijwilligerswerk echt een meerwaarde oplevert. Voor hunelf, maar ook voor natuur, erfgoed en landschap in Overijssel.

Ook samen aan de slag? Wil je meer weten over erfgoedvrijwilligers, of vrijwilligerswerk in het algemeen? Neem dan contact op via onderstaande link of bel 06-43814894.

04_MarjavH_4224

Marja van Harten

Ik werk al geruime tijd samen met de vrijwilligers voor Landschap Overijssel. Naast de boerenlandvogelvrijwilligers houd ik me ook bezig met de gereedschapsdepots en het team zeisdocenten. In het najaar dompel ik mij onder in de Natuurwerkdag, de leukste dag van het jaar waar iedere groene vrijwilliger zijn/ haar handen uit de mouwen kan steken. Voor ARBO bij vrijwilligerswerk, en het opleidingsprogramma van verschillende groepen vrijwilligers voel ik mij verantwoordelijk. Ik houd enorm van mensen die vol passie hun favoriete ding doen. Vrijwilligers doen alleen maar dingen waar zij blij van worden en juist daarom is het zo leuk om met hen te werken. Hier krijg ik veel energie van!

Ook samen aan de slag? Wil je meer weten over boerenlandvogelbescherming, de Natuurwerkdag of vragen over het gereedschapsdepot? Neem dan contact op via onderstaande link of bel 06-82699265.

02_WilmaB_4212

Wilma Bouwhuis

Groen vrijwilligerswerk is in mijn beleving dat we samen met onze vrijwilligers ervoor zorgen om de natuur in stand te houden. Op deze manier kunnen onze kinderen in de verre toekomst ook blijven genieten van de prachtige diverse flora en fauna van Overijssel. Naast mijn werk bij Landschap Overijssel, ben ik in mijn vrije tijd ook actief als vrijwilliger bij Hippisch Centrum ’t Oale Spoor in Hellendoorn.

Ook samen aan de slag? Wil je meer weten over ondersteuning of heb je bijvoorbeeld een vraag over vrijwilligersovereenkomsten? Neem dan contact op via onderstaande link of bel 06-82477085

05_ErikdK_4235

Erik de Kruif

Ze noemen mij de nestor binnen het team. Ik ben betrokken geweest bij het helpen oprichten van vele vrijwilligersgroepen, het versterken van de gereedschapsdepots, arbo en veiligheid op het werkterrein, en het opzetten van cursussen. Vooral snoeien en maaien met de zeis is mijn grote liefhebberij. Ik hou me nu vooral bezig met Groenbezig, ondersteuning van buurtinitiatieven bij de Groene Loper, geven van (snoei-)cursussen, maaien met de zeis en (andere) ondersteuning van vrijwilligers.
Ik heb op 17 jarige leeftijd mijn eerste wilg geknot en ga daar voorlopig ook als vrijwilliger mee door. Ik ben betrokken bij de inrichting en onderhoud van buurttuin Meanderhof, bij het Stadshagerbos en Voedselbos Zwolle. Ik snoei ook in diverse boomgaarden. Als docent bij IVN-natuurgidsenopleiding probeer ik cursisten enthousiast te maken voor het landschap van Overijssel.

Ook samen aan de slag? Wil je meer weten over Groenbezig, Maaien met de zeis, Groene Lopers in Overijssel of Plan boom? Neem dan contact op via onderstaande link of bel 06-15677977

Word donateur en ontvang ons magazine!

Je steunt ons al vanaf € 2,00 per maand!

Meld je aan