Help mee

Waardevol landschap

natuurwerkdag Reestdal, Nico Kloek

Een mooi en leefbaar Overijssel is van belang en van betekenis voor mensen, dieren en planten. Het is de basis van het leven. Help jij mee om ons landschap te beschermen?

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Help mee!

Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen we samen met duizenden donateurs, vrijwilligers en met hulp van grondeigenaren, bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij, provincie Overijssel en andere overheden. En daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Als vrijwilliger, in je eigen tuin of op je eigen erf, financieel; we zijn blij met alle steun!

Bloesem

Doe iemand een donateurschap cadeau!

Wil je een origineel cadeau geven voor een verjaardag, een verhuizing naar Overijssel of een jubileum? Of zoek je als organisatie iets bijzonders om aan je werknemers te geven? Verras hem of haar met een cadeaulidmaatschap en draag zo bij aan het Overijsselse landschap!

Gele ratelaar

Landschap Overijssel werkt graag samen met bedrijven die het landschap een warm hart toedragen.

Steun ons zakelijk
Houtwal braambos

Hulp voor de houtwal

Een houtwal is een rij bomen en struiken, vaak geplant op een soort dijkje. Vroeger zag je ze volop. Ze werden gebruikt als veekering en voor hakhout. Door de komst van prikkeldraad en nieuwe landbouwtechnieken dreigen ze uit ons landschap te verdwijnen. Dat is jammer, want houtwallen hebben een belangrijke ecologische functie; ze bieden een goede leefomgeving voor veel verschillende soorten planten, dieren en insecten. Daarom zet Landschap Overijssel zich in voor meer vierkante meters houtwal. Doelstelling is om in dit jubileumjaar 5.000 m2 houtwal aan te leggen. Help jij ons mee?

Word donateur en ontvang ons magazine!

Je steunt ons al vanaf € 2,00 per maand!

Meld je aan