Dassen kijken

dasssen mark zekhuis
Dassen  Foto Mark Zekhuis
Dassen Kijken

Boek nu een bezoek aan de Dasmobiel!

De das.. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Het grootste (land)roofdier van Nederland. Dassen zijn schuw en vooral rond schemertijd en in de nacht actief. Daarom hebben weinig mensen ooit een echte das gezien. Jammer, want de das is een prachtig dier, dat absoluut thuishoort in de Nederlandse natuur. Vanaf vandaag kun je via de aanmeldknop hieronder je bezoek boeken. Vanaf eind april tot en met begin september 2022 boek je op de donderdag of zaterdag. Alvast veel plezier tijdens deze unieke ervaring!

Landschap Overijssel heeft de Dasmobiel ontwikkeld: een geur- en geluidsdichte hut, nog geen tien meter naast een bewoonde dassenburcht. Na het boeken van een bezoek ontvang je informatie over de exacte locatie in Bathmen (Deventer) waar we je ontvangen. De avond start 1,5 uur voor zonsondergang.

kijken dasmobiel

Een bezoek aan de Dasmobiel ziet er zo uit:

Bij ontvangst in de ontvangstruimte krijg je een kopje koffie of thee Daarna geeft de gids een inhoudelijke toelichting op de das van ongeveer 20 minuten Onder begeleiding van de gids vertrekken jullie als groep naar de dasmobiel om te kijken naar de dassen Na het dassen kijken, verzamelen we in de ontvangstruimte waar we nog even kort napraten.

Let op!

  • Enkele dagen voor je excursie ontvang je een bevestigingsbrief met daarop de laatste informatie.
  • Kinderen zijn welkom vanaf 9 jaar
  • Het is mogelijk je reservering te annuleren tot 48 uur voor de start van jouw excursie. Daarna zijn wij genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen.
  • Bij een slechte weersverwachting (weeralarm, waarschuwing, windstoten of onweer) kan het zijn dat wij de excursie verzetten.
  • De opbrengsten van de dasbezoeken worden geïnvesteerd in maatregelen ter bescherming van de das of voor andere diersoorten. Met je bezoek draag je dus ook een steentje bij!
  • Als je in het bezit bent van een verrekijker neem deze dan mee! Een das is een wild dier, dit betekent dat ze kunnen gaan en staan waar ze willen. Wij hebben daar geen invloed op. Na onderzoek heeft onze ecoloog in samenspraak met de stichting 'Das&Boom' geconcludeerd dat de dassenfamilie niet wordt gestoord door de Dasmobiel.
  • Onthoud dat de kans aanwezig is dat de dassen zich tijdens je bezoek niet laten zien.
  • De excursie gaat door bij een minimum deelname van vier personen. We kunnen maximaal vijf personen per avond ontvangen.
  • Ook is het mogelijk om buiten de reguliere avonden de Dasmobiel in z'n geheel af te huren voor € 175,- (maximaal 5 personen). Informeer naar de speciale voorwaarden.

Jonge dasjes! - 2 mei 2022

Tijdens de tweede kijkavond van dit seizoen kwamen er tot onze verrassing 3 jonge dasjes samen met hun ouders uit de burcht. Hoe mooi kunnen we dit seizoen beginnen nadat we twee jaar geen gasten hebben kunnen ontvangen. De jonge dasjes scharrelden onbevangen rond. De gasten omschreven deze avond in ons gastenboek als 'super, fantastisch en een geweldige ervaring'.

Kom je ook op kraamvisite bij onze Dasmobiel?

gidsen dasmobiel

Gidsen Dasmobiel