Wij organiseren weer een ‘OpStap’ zomerwandeling door natuurgebied Collendoorn. Onder leiding van een landschapsgids wandel je door dit mooie, gevarieerde gebied. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis als vuilnisbelt, die overigens momenteel prachtig gecamoufleerd is. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en blijft je verrassen met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen. Op ruim 25 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en kun je tot in Duitsland kijken. De gids vertelt je alles over dit bijzonder stukje natuur.

Dit gebied was vroeger strategisch van zeer groot belang: de belangrijkste toegangsweg, over het land naar de Noordelijke gebieden, waardoor er nog overblijfselen van vestingwerken: burchten, stadsmuur, linies, schansen en veldslagen te vinden zijn. Verder heeft de aanwezigheid van de basisbehoeften voor mensen ertoe bijgedragen dat in de omgeving sporen te vinden zijn van zeer vroege bewoners. Bovenstaande heeft natuurlijk zijn uitwerking en gevolgen gehad voor de ontwikkeling van het gebied, dus ook voor de aanwezige natuur. Ook komen onderwerpen als duurzaamheid en recreatie aan de orde tijdens de wandeling. Op ruim 25 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Collendoorn is niet alleen een zeer boeiend en gevarieerd park maar ook de omgeving is zeer de moeite waard om te komen bekijken.

Wanneer?
We organiseren de excursie op 19 juli om 20.30 en 2 september om 15.00. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Praktische informatie over de excursie:

  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie.
  • Wandeling is ongeveer 5 km.
  • Je hoeft geen ticket te printen, de gids heeft een deelnemerslijst.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2023

Restitutiebeleid
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Privacywetgeving
Tijdens deze activiteit worden mogelijk foto’s gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Kijk op www.landschapoverijssel.nl/privacyverklaring voor meer informatie. Indien je hier bezwaar tegen hebt, neem dan contact op via communicatie@landschapoverijssel.nl of 0529 – 401731.