Excursie

Zomeravondwandeling Aamsveen

Klokjesgentiaan
Klokjesgentiaan  Foto Jacob van der Weele
N 52.19008614241727 E 6.942250925964345

Nieuwsgierig naar de bijzondere natuur van het Aamsveen? Ga mee met de zomeravondwandeling op 21 juni van Landschap Overijssel. Met onze natuurgidsen ga je op stap in dit zeldzame hoogveengebied. De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Het Aamsveen is een uniek stukje natuur in Nederland. Hier vind je nog hoogveengebied met heide, beekbosjes en graslanden. Er komen diverse zeldzame planten voor als de gevlekte orchis, gentiaan, blauwknopen en zonnedauw. Aamsveen is ook een geliefde plek bij (trek)vogels. Naast mooie natuur kom je tijdens de wandeling ook langs zogenaamde kluunplaatsen. Dit zijn cirkels met zwerfkeien. Onze natuurgidsen vertellen je onderweg meer over deze keien en het bijzondere gebied Aamsveen. Tip: het veen is zompig, dus trek stevige laarzen aan. Neem ook een verrekijker mee.

Wanneer

We organiseren de wandeling op 21 juni 2022. De excursie start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

  • De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie.

Restitutiebeleid Landschap Overijssel
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Je ontvangt het bedrag - 26% boekingskosten terug. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Restitutiebeleid Landschap Overijssel
Wanneer u wilt afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. U ontvangt het bedrag - 26% boekingskosten terug. Na 48 uur heeft u geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvangt u betaalde deelname kosten 100% terug.

Clusterbezoek, 19 04 22, Lemelerberg (6)

Al vanaf €2,- per maand steun je natuur & landschap!

Gratis deelnemen, wordt donateur