Cursus

Heggen vlechten

Heggen vlechten
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Over deze cursus

Het doel van deze cursus is liefhebbers van landschap en cultuurhistorie wegwijs te maken in de uitoefening van een eeuwenoud ambacht, dat nog maar enkele decennia geleden volledig in vergetelheid dreigde te raken. Velen hebben intussen aan den lijve kunnen ondervinden dat het vlechten van een heg een bijzonder soort voldoening en fierheid oplevert. Voldoening vanwege de bijdrage aan de schoonheid en de kwaliteit van het landschap en fierheid vanwege de fysieke prestatie. Werken aan heggen mag dan ook met recht een bezielende bezigheid worden genoemd.

Resultaat

Je hebt na de cursus basiskennis om te komen tot een mooi gevlochten heg die bijdraagt aan een natuurlijke omgeving, waar bovendien veel te zien en te beleven valt.

Voor wie?

Voor iedereen die belangstelling heeft voor landschap en cultuurhistorie.

Programma (locatie in de buurt van Markelo)

  • Ontvangst met koffie/thee.
  • Theorie.
  • Korte uitleg buiten om aansluitend de kennis in praktijk te brengen.
  • Lunchpauze (voor soep wordt gezorgd, overige lunch zelf meenemen).
  • Praktijk.
  • Afsluiting.

Meer informatie

Kledingadvies: de cursus vindt buiten plaats. Stem je kleding daarom goed af op het weer, kleed je bij voorkeur in laagjes. Kies stevige (veiligheid)schoenen, werkbroek met knieversteviging, een stevige jas, handschoenen, een veiligheidsbril, helm, pet of muts.

Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem contact met ons op . We helpen je graag met je aanmelding; bel 0529-401731 of mail naar vrijwilligerswerk@landschapoverijssel.nl

Restitutiebeleid Landschap Overijssel

Wanneer je wilt afzien van deelname aan de cursus dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de cursus gemeld te worden. Je ontvangt het bedrag - 26% boekingskosten terug. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Steun natuur en landschap in Overijssel!

Dit kan al vanaf € 2,00 per maand!

Meld je aan