Evenement

Dag van het Kasteel – Geniet van een concertwandeling en het erfgoed

Muziekwandeling
Foto Lisanne Sinnema
Horte

Extra 3e concert ingelast om 13.30!

Maandag 29 mei - 2e Pinksterdag – organiseren wij in samenwerking met iGNITE! Music Agency de Dag van het Kasteel met een speciaal programma op Buitenplaats de Horte. Je kan genieten van diverse live muzikanten tijdens een concertwandeling door de prachtige natuur op en om het landgoed. De artiesten die zullen optreden zijn onder andere singer-songwriter FRÉ, MARISE, ANN Trio (harp, sax, gitaar) + en didgeridoo-speler MT-Yidaki. Van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Meld je vooraf wel aan voor de wandeling met livemuziek.

Wandeling
De rondleiding start bij huis de Horte. Onder begeleiding van een gids van Landschap Overijssel gaat deze wandeling door het huis waarbij stil wordt gestaan bij dit prachtige erfgoed. Vervolgens gaat de wandeling buiten verder door de mooie natuur op het landgoed. Onderweg kom je bij een aantal korte concerten. De artiesten FRÉ, ook frontvrouw van Music Declares Emergency, didgeridoo-speler MT-Yidaki, Marise en het ANN TRIO verzorgen een concert op een bijzondere plek in de natuur.

Aanmelden
De 1e groep start om 12:30 uur, 2e groep = uitverkocht en 3e groep om 13.30 uur. We wandelen ongeveer 2 uur.
Meld je via deze link aan en kies voor een starttijdstip van 12.30 of 13.30 uur.

Buitenplaats de Horte
Buitenplaats de Horte is begin 17e eeuw aangelegd in overwegend Franse stijl. Bijzonder is dat het landgoed nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk tuin- en cultuurhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, 't Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de natuurakkers bloeien margriet en boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Tijdens de Dag van het Kasteel worden veel verborgen verhalen verteld over de natuur en cultuur van De Horte. En over de unieke historie van het landschap in Overijssel, vroeger en nu.

Barista in de tuin van de Horte
Wil je op eigen gelegenheid wandelen en genieten van de tuin van De Horte dan kan dat natuurlijk ook. Er is tijdens de Dag van het Kasteel een barista aanwezig met een koffiekar waar je een lekker kopje koffie, thee, limonade en eigengemaakte lekkernij kunt kopen.

Praktische informatie:

  • De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie.
  • De wandeling is ongeveer 5 kilometer.
  • Je hoeft geen ticket te printen, de gidsen hebben een deelnemerslijst.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:

De concertwandelingen worden mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.

Restitutiebeleid Landschap Overijssel
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Je ontvangt het bedrag - 26% boekingskosten terug. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

LO125361600

Al vanaf € 2,- per maand steun je natuur & landschap!

Word donateur

Informatie over de artiesten:

FRÉ
FRÉ heeft idealen: ze maakt zich zorgen over de toekomst van de planeet en komt op voor gelijke rechten. Daar maakt ze zich in haar dagelijks leven sterk voor, en dat hoor je logischerwijs ook terug in haar muziek. FRÉ is een moderne liedjesschrijver die tegen de popmuziek aanschuurt zoals muzikale inspiratiebronnen Billie Eilish, Taylor Swift en Bon Iver. In 2022 heeft FRÉ de Nederlandse afdeling van Music Declares Emergency opgezet, een internationale duurzaamheidsbeweging waar oa Arcade Fire, Bon Iver en Billie Eilish zich bij hebben aangesloten. Het afgelopen jaar hostte ze panels over MDE op onder meer No Man's Land, ADE en ESNS en besteedde ook de Popronde er aandacht aan op hun Eindfeest.

https://fremusic.de

MT-Yidaki
Michiel Teijgeler is een van de eerste en meest invloedrijke didgeridoo-spelers uit Nederland. Met meer dan 30 jaar ervaring als didgeridoospeler en leraar, reist hij door heel Europa om zijn liefde voor het instrument te delen. Nadat hij geadopteerd werd in een Aboriginal clan, begon hij een bedrijfje met traditionele instrumenten van de geboortegrond van de didgeridoo (yiḏaki), Noordoost Arnhemland, Australië.

https://www.mt-yidaki.com/nl/

ANN Trio
Het ANN Trio speelt onder andere minimal music. Het centerpiece van het trio is de harp, bespeeld door de 19 jarige harpiste Sara van den Brink, die vorig jaar nog schitterde in de halve finale van het Prinses Christina Concours. De bezetting van het trio bestaat uit: Sara van den Brink (harp), Thijs Jansen (gitaar), Lars Buisman (Sax).

https://www.rtvfocuszwolle.nl/zwols-harptalent-sara-in-halve-finale-prinses-christina-klassiek-concours/amp/

MARISE
Marise schrijft en zingt in het Nederlands. Haar liedjes zijn intens, rauw en vaak heel persoonlijk: ze gaan over angst en hoop, vriendschap en liefde en de strijd die je met jezelf kan voeren om gelukkig te zijn. De kern en oorsprong van de liedjes zit in de akoestische gitaar, maar dit wordt meestal uitgebouwd naar energieke tracks in volle bandbezetting met elektronische sounds waarin de indringende vocale aanwezigheid van Marise zelf centraal staat.

http://www.marisedenbakker.nl/

Poster Dag van het Kasteel
Concertwandeling  Foto Lisanne Sinnema
Marise
Foto iGNITE
FRE
Foto iGNITE
Harp Sarah van den Brink
Foto iGNITE
Steun natuur en landschap in Overijssel!

Dit kan al vanaf € 2,00 per maand!

Meld je aan