Geniet van de schoonheid van het Vechtdal op deze prachtige fietsroute; door bos, heide, uitgestrekte grasweiden en langs de Vecht.
Startpunt: Vakantiepark 't Rheezerwold, Larixweg 7 Heemserveen. Parkeergelegenheid aanwezig.
De fietsroute gaat over verharde fietspaden en via de fietspont over de Vecht.
Start en eindpunt bij vakantiepark Rheezerwold. Parkeergelegenheid aanwezig.
Vertrek bij Rheezerwold, fiets rechtsaf over de Kroondijk, deels zandpad. Vervolgens rechtsaf Heemserveldweg in, op kruising de Bosweg volgen. Doorrijden tot N34 (Ommerweg) en rechtsaf (ventweg) volgen tot Willemsdijk hier N34 oversteken.
Rechtsaf langs ventweg tot aan de Willemsdijk. Hier N34 oversteken. In de nabije toekomst komt hier een tunnel.
Linksaf tot aan horeca Bospaviljoen de Rheezerbelten.
Pannenkoekenrestaurant, Rheezer Bistro, vergaderaccommodaties en hotellerie. Dit punt kan ook start- en eindpunt zijn voor deze wandeling. Er zijn leuke aanvullende activiteiten, zoals de speurtocht naar Knof de Pad. Vraag binnen meer informatie of eet hier een heerlijke pannenkoek, voor je je wandeling vervolgt.
Website De RheezerbeltenIn dit bos vindt u zandverstuivingen en allerlei soorten bomen en planten. De verschillende soorten boomschors zijn hier goed te zien. De grove den kenmerkt zich door de bijzondere structuur van de boomschors, zie foto.
Omdat de bomen in dit bos niet overal dicht op elkaar staan, valt er ook genoeg licht op de bodem voor planten als de bosbes.
In het dorpje Rheeze zie je nog veel oude boerenschuren van zwartgemaakt hout met delen vlechtwerk van riet. Veel van deze schuren zijn rijksmonument, juist vanwege deze bijzondere wanden.
Rheeze bestaat al sinds de vroege middeleeuwen. Het heeft een karakteristiek en gaaf bewaard gebleven brink, waar omheen de boerderijen van het dorp zijn gegroepeerd. Eind 1992 is een deel van de kern van Rheeze aangewezen als beschermd dorpsgezicht. In Rheeze staan meerdere rijksmonumenten.
Deze zelfbedienings voetveer gaat dagelijks van april t/m oktober. Zie ook: www.voetveren.nl
Een es (esch) is een kenmerkend landschapselement in het Vechtdal. Door het meanderen van de Vecht en de sterk wisselende waterstanden in de seizoenen tijdens de ijstijd werd bij elke buitenbocht tijdens hoog water zand op de oevers gespoeld, het ene moment links, dan even verder weer rechts.
In de drogere perioden werden deze zandpartijen door de wind aan elkaar geblazen tot rivierduinen. Deze glooiende rivierduinen, die eeuwenlang door water en wind gevormd waren, lagen als een kralensnoer langs de beide oevers van de Vecht. Zij vormden als het ware natuurlijke dijken.
Volop genieten kun je in het veelzijdige landgoed Beerze. Alleen de blik op het pittoreske dorpje Beerze met de prachtige authentieke boerderijen met vlechtwerk is al de moeite waard. Natuurterrein Beerze laat je genieten van verrassende doorkijkjes en prachtige stuifduinen.
Natuurgebied Beerze is zeer divers in landschapstypen. Zo zijn er de cultuurgronden langs de Vecht bij het esdorp Beerze, het oorspronkelijke landgoed 'Beerze' bestaande uit een landhuis en landgoedbos en de mooie oude dennenbossen.
Door te trappen op het pedaal zijn verhalen over Junne te beluisteren. Over een voormalige boerderij met een authentieke bakoven en de naam 'Rottenklooster'....
Linksaf Bosrandweg op.
Rechtsaf Rheezerveenseweg op.
Rechtsaf Lariksweg op richting het eindpunt.
Landschap Overijssel en gecontroleerd door routevrijwilliger Ab Bent.
Maak Overijssel groener en gezonder. Al vanaf €7,50 bescherm jij één vierkante meter natuur.
Help mee!