Nieuws

Nieuwe subsidieregelingen voor particulieren

Natuurwerkdag
Natuurwerkdag  Foto Nico Kloek
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

De provincie Overijssel biedt vier vormen van subsidie aan om buurtbewoners of verenigingen te helpen om het landschap te beheren of te herstellen. Je kunt, als groep, een plan indienen om bijvoorbeeld gezamenlijk bloemen in te zaaien, bomen aan te planten, een wandelroute aan te leggen of een heg te plaatsen. Het gaat hierbij om privéterreinen, dus niet om gemeentegrond of natuurgebieden. Bij het aanvragen van één van deze subsidies kunnen we je helpen! Bekijk hieronder de nieuwe mogelijkheden.

Subsidie Natuur en samenleving 2.0

Subsidie voor activiteiten die bijdragen aan het versterken van de relatie tussen natuur en mensen. Het gaat daarbij om de betekenis van natuur als bedoeld in de Omgevingsvisie.

Subsidie verbeteren condities voor aandachtsoorten 4.0

Subsidie voor maatregelen die bijdragen aan het verbeteren van de leefgebieden van de aandachtsoorten zoals opgenomen in de Aandachtsoortenlijst. Je kunt een subsidie aanvragen voor kleine projecten , het beschikbaar stellen van grond, voorbereidingswerkzaamheden of grote projecten zoals bijvoorbeeld maatregelen voor poelen en erven.

Subsidie 'Iedereen een boom -kleinschalige aanplant

Subsidie om te zorgen dat er meer bomen aangeplant worden in Overijssel. Het is onderdeel van de actie 'Iedereen een boom'. Je kunt een subsidie aanvragen voor de aanplant van bomen of bosplantsoen, inclusief de bijbehorende palen en banden voor ondersteuning van de bomen en grondverbeteraar.

Veldadviseurs per regio

Kun je als inwoner wel wat hulp gebruiken? Vraag een van onze veldadviseurs om advies. Klik op de gewenste regio om de contactgegevens van de verantwoordelijke veldadviseur te zien.