Vrijwilligerswerk

Het platform voor groene vrijwilligers

NK maaien met de zeis 1 (6)
Foto Erik de Kruif

Op Groenbezig vind je inspirerende verhalen van andere vrijwilligers, cursussen, activiteiten en vacatures.

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Groenbezig is het platform voor de groene vrijwilliger in Overijssel. Op de website Groenbezig.nl vind je vacatures, activiteiten, cursussen en workshops en inspirerende verhalen van andere vrijwilligers. Het doel van dit platform is het groene vrijwilligerswerk in Overijssel makkelijk toegankelijk te maken en nieuwe mensen te enthousiasmeren zich in te zetten voor beheer en behoud van het groen in onze provincie. En natuurlijk om daarover vol enthousiasme te vertellen.

Cursussen en workshops

De cursussen worden aangeboden door vrijwilligersgroepen en door de groene organisaties die werken met vrijwilligers. Deze cursussen kunnen jou als vrijwilliger meer bekwaam maken in de werkzaamheden die je doet of wilt doen. Er staan cursussen op die vaker worden gegeven, zoals snoeien hoogstamfruitbomen, veldhulpverlening en maaien met de zeis, maar ook cursussen die slechts 1x gegeven worden. Wees er op tijd bij.

Evenementen, activiteiten en vacatures

Als vrijwilligersgroep kan je evenementen en activiteiten plaatsen, maar ook je vacatures. Met een verhaal kan je werkgroepen of vrijwilligers in het zonnetje zetten en anderen inspireren. Die verhalen kun je zelf schrijven, maar je kan ook een lid van ons redactieteam uitnodigen. Vanuit Groenbezig kan je direct je artikelen doorplaatsen op diverse sociale media om je activiteiten nog meer voor het voetlicht te brengen. Zo kunnen jouw berichten via dit netwerk veel mensen bereiken als mogelijke deelnemer of vrijwilliger.

beachflag groenbezig
Foto Erik de Kruif

Mogelijkheden

Op de startpagina van Groenbezig kan je de keuze maken tussen DOEN (activiteiten en vacatures) en LEREN (cursussen en trainingen). Omdat sommige cursussen erg gericht zijn op 'doen', is het raadzaam om beide knoppen uit te proberen. Daarnaast vind je inspirerende verhalen over groen vrijwilligerswerk op deze website. Klik daarvoor op "verhalen uit het veld"

Cursussen en opleidingen bij Landschap Overijssel

Meer weten over de cursussen die Landschap Overijssel zelf organiseert?