Vrijwilligerswerk

Ik ben vrijwilliger

heggenleggen
Foto Kristianne vd Put

Hallo, ik ben Kristianne en ik ben vrijwilliger bij Landschap Overijssel

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Hallo, ik ben Kristianne van der Put en ben coördinator van de Heggenlegbrigade in Overijssel. Ik organiseer een paar keer per jaar een activiteit, waarbij ik te groot geworden en doorgeschoten heggen met bepaalde technieken 'platleg'. Doordat de heggen het jaar daarop weer uitlopen, vlechten ze zichzelf en wordt de heg ondoordringbaar. Voor wilde dieren, schapen en honden bijvoorbeeld. Een heg is zeer belangrijk voor de natuur, er komen veel planten en dieren in voor. Maar een heg is ook gewoon een mooi landschapselement.

Bij de organisatie van deze werkzaamheden kan ik de hulp van anderen goed gebruiken. Op deze pagina vind ik de praktische informatie die ik als vrijwillige coördinator nodig heb voor mijn werkzaamheden bij Landschap Overijssel. Als je hier meer over wilt weten kun je via de foto's hieronder verder lezen. Klik op de foto...

Regelmatig doe ik ook mee met een locatie op de Natuurwerkdag. Dat is de 1e zaterdag van november en soms de vrijdag er ook bij, waarop iedereen kennis kan maken met werkzaamheden in de natuur. Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt

Ik ben Groenbezig

Groenbezig

Groenbezig is het platform voor groen vrijwilligerswerk in Overijssel. Hierop plaats ik mijn activiteiten, mijn cursussen, verhalen over de bijzondere dingen die ik meemaak en ook als ik vacatures in de groep heb. Met het aanbod van de andere groepen is er dan een mooi gezamenlijk beeld van alle opleidingen en activiteiten die de groene organisaties en groepen aanbieden.
Bijvoorbeeld over monitoring, onderhoud en snoeiklussen, excursies, cursussen en meer.

“Als coordinator van de Heggenlegbrigade krijg ik de hulp, het gereedschap en de ondersteuning die ik nodig heb”
Kristianne van der Put

Faciliteiten

Deze hulpformulieren gebruik ik het meest. Wil je meer documenten zien, klik dan op de foto

Opleiding

Ik heb in Velp op Larenstein gezeten en ben daar opgeleid tot bos- en natuurbeheerder. Aanvullend heb Ik via Landschap Overijssel opleidingen gedaan als 'veilig buiten werken', 'vel- en zaagtechnieken' en 'veilig vrijwilligerswerk organiseren'. Zo ben ik geleidelijk een betere coördinator geworden.

Wil jij ook meer weten over het opleidingsprogramma of de mogelijkheden om mee te doen als locatie met de Natuurwerkdag? Via onderstaande foto's kan die informatie opzoeken. Of heb je andere vragen? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen (FAQ); kijken of jouw antwoord daar al bij staat.

Ondersteuning

IVN Diepenheim spandoek SAMEN

Het Team Vrijwilligerswerk stelt zich voor...