Wat gebeurt er in de herfst in het bos? Ontdek het tijdens de excursie ‘Herfst en paddenstoelen’ op zondag 16 oktober op landgoed Hof Espelo. De natuurgidsen besteden aandacht aan de paddenstoelen. Welke soorten zijn er? Hoe ontstaan paddenstoelen? Wat doet de droogte met paddenstoelen? De wandeling start om 13.30 uur en duurt ongeveer twee uur.

De herfst is in volle gang. De eikels en kastanjes vallen van de boom, de tijd van de paddenstoelen, de bladeren verschieten van kleur en de dieren verzamelen hun winterkostje. Een mooi moment voor een natuurwandeling. De gidsen vertellen je alles over de herfstperikelen en over paddenstoelen. We gaan op zoek naar onder meer zwavelkoppen, gekleurde russula's en berkenzwammen. Herken jij ze? Wat zijn de verschillen? Dit en meer leer je tijdens deze wandeling. De wandeling is een leuk uitje voor het hele gezin. Tip: Trek stevige schoenen aan.

Wanneer?
We organiseren de excursie op 16 oktober 2022. De excursie start om 13.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie.
  • De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Restitutiebeleid Landschap Overijssel
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Je ontvangt het bedrag - 26% boekingskosten terug. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.