Op zondag 18 december 2022 vindt de 37ste editie plaats van de enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling plaats. De Enschedese Midwinterhoorn Blazers hebben de eer deze editie te mogen organiseren.

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling wordt al ruim 37 jaar door de buurtschappen in Twente georganiseerd. Elk jaar is een ander buurtschap aan de beurt om de wandeling te organiseren. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Onderweg kunnen wandelaars genieten van de klanken van de midwinterhoorn verzorgd door 27 blaasgroepen, deze vertellen deelnemers graag ook over het instrument en de traditie. Je komt onder andere langs ons bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, waar van alles te doen is.

 • Wanneer
  Zondag 18 december 2022
 • Waar
  Hogekampplein – Universiteit Twente
 • Tijd
  Starten van 10:00 tot 14:00
 • Kosten
  € 2,- voor volwassenen (Jeugd t/m 17 jaar € 1,-)
  Je hoeft je niet aan te melden en ter plekke betaald je

Meer informatie via www.enschedesemidwinterhoornblazers.nl/wandeling

Bij de start van de Twentse Midwinterhoornwandeling kunnen wandelaars kiezen tussen twee routes:

 • Lange route: 12 km
 • Korte route: 5 km

De korte route van de Twentse Midwinterhoornwandeling is tevens geschikt voor deelnemers in een rolstoel. De paden en wegen zijn hier verhard en hebben waar nodig opgangen voor rolstoelgebruikers. Ook handig dus voor (groot)ouders en kinderwagens.

Je hoeft je niet aan te melden voor deze activiteit en ter plekke betaal je 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot en met 17 jaar. Per startende groep/familie/stel krijg je een boekje mee met informatie over de wandeling, route, blaaspunten en de traditie.