Zelf ervaren hoe bijzonder duisternis is? Ga dan mee met de wandeling ‘Stil & Donker’ tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 28 oktober. De wandeling gaat over landgoed Hof Espelo. Onze gidsen nemen je mee door het donkere bos. De wandeling begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf à twee uur. We lopen ongeveer 5 kilometer. Meld je aan en wandel in het donker met ons mee.

Door zonder licht en in stilte te wandelen ervaar je het nachtelijke bos het beste. Je zintuigen wennen aan het donker. Je ziet veel meer dan je tevoren waarschijnlijk gedacht had en hoort en ruikt veel meer dan overdag. Ook je voeten leren al snel hoe ze hun weg kunnen vinden. Daarom loop je, voor zover dat veilig is, echt zonder zaklampen en wordt er maar weinig gepraat tijdens deze bijzondere wandeling. De wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met IVN.

Nacht van de Nacht
In heel Nederland is het zaterdag 28 oktober Nacht van de Nacht. Overal worden speciale activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op deze manier willen natuurorganisaties zoals Landschap Overijssel en het IVN mensen laten ervaren genieten van de donkere nacht en aandacht vragen voor het belang van het behoud van het donker. ’s Nachts geen overbodige verlichting.

Praktische informatie over de excursie:

  • De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie (hulphond uitgezonderd).
  • De wandeling is ongeveer 5 kilometer.
  • Je hoeft geen ticket te printen, de gidsen hebben een deelnemerslijst.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:

Het bezoekerscentrum Hof Espelo zoekt vrijwilligers om het team te versterken. We zijn vooral opzoek naar gastheren/gastvrouwen en gidsen. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar bezoekerscentrum.hofespelo@landschapoverijssel.nl

Restitutiebeleid
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Privacywetgeving
Tijdens deze activiteit worden mogelijk foto’s gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Kijk op www.landschapoverijssel.nl/privacyverklaring voor meer informatie. Indien je hier bezwaar tegen hebt, neem dan contact op via communicatie@landschapoverijssel.nl of 0529 – 401731.